Gratis proefles en maak kennis met Rijschool Michel Brilman

Een proefles is een mooie gelegenheid om kennis met ons te maken voordat je besluit of je bij ons je rijopleiding wilt gaan volgen.

Tijdens deze les, die 50 minuten duurt, kijkt de instructeur wat je al beheerst en wat je nog bijgeleerd moet worden. Tevens beoordeelt hij de leersnelheid en het gedrag op de totale verkeersdeelneming. Aan het eind worden de resultaten besproken en krijg je een advies voor een passende vervolgopleiding. Een proefles is geheel vrijblijvend.

 

Praktijk

Voor het praktijkgedeelte van onze rijopleiding zijn er diverse keuzemogelijkheden. Je kunt kiezen voor losse lessen, maar ook voor een pakket.

Bij onze rijopleiding maken we gebruik van een persoonlijk lesplan. Een goed lesplan staat garant voor een didactisch verantwoorde rijopleiding. Tijdens het eerste deel van de rijopleiding zal de aandacht bij de voertuigcontrole liggen. Tijdens het tweede deel ligt er extra aandacht bij de verkeersdeelneming. Rijlessen worden dan ook logisch opgebouwd van makkelijk naar moeilijk. De rijlessen zijn bij ons altijd in dezelfde auto met een vaste instructeur.

En rijles duurt bij ons 50 minuten. We raden aan om in blokken van 2 rijlessen (100 minuten) te lessen. Zo is er meer tijd om alles tijdens de les te behandelen en pak je de lesstof beter en sneller op.

 

Rijlessen vanaf 16,5 jaar

Op 1 november 2011 is het experiment 2toDrive gestart. Met als doel jongeren meer rijervaring op te laten doen voordat ze zelfstandig achter het stuur zitten. En hierdoor de verkeersveiligheid te vergroten.

Door 2toDrive kun je nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es).

Hoe werkt het?

  • Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie examen
  • Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen
  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen
  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan mag je tot je 18de autorijden samen met je coach
  • Vanaf je 18de mag je zelfstandig de weg op

Meer hierover zie www.2todrive.nl

Theorie

De beste voorbereiding op het theorie-examen is het volgen van een theorieopleiding. Met een goede theorieopleiding slaag je sneller voor je theorie-examen. Maar ook wordt je er een veiligere verkeersdeelnemer van.

Pas als je geslaagd bent voor je theorie-examen kan er een praktijkexamen aangevraagd worden. Wij adviseren dan ook om zo snel mogelijk hiermee te starten. Je theoriecertificaat is 1 jaar en 6 maanden geldig.